ANA BAKOTIC

Moja zgodba

Naj se na kratko predstavim… Moja karierna pot je do točke, kjer sem danes, bila malček nenavadna. Več let sem delala sem kot komercialist in kot vse ženske rade poskrbijo za svoj videz, sem si hodila urejat nohte k nohtni stilistki. Takrat jih ni bilo toliko na izbiro, kot jih je danes. Njeno delo me je tako prevzelo, da sem pozorno spremljala vse njene poteze, dokler se tega nisem naučila tudi sama., kot samouk. Na začetku sem to počela za hobi, kasneje pa sem ugotovila, da mi to delo ustreza. Tako sem pred trinajstimi leti pustila takratno službo in odprla majhen salon v okviru Term Lifeclass v Portorožu.

Sem zvedava in dinamična ženska, in sem vedno rada v koraku z najnovejšimi tehnikami na področju estetike. Iz tega razloga sem hodila na razna izobraževanja, med drugim tudi na tečaj klasičnega semi-permanentnega make up-a. A pred šestimi letimi sem odkrila tehniko Microblading, ki me je zelo prevzela. Poustvarja točno tisto, kar sem želela za obrvi, popolnoma naraven videz, v nasprotju s klasičnim permanentnim make-upom, ki daje črto goste in agresivne barve. Naravnost microbladinga poudarja lepoto obrvi, s čimer ženskam in moškim podarja harmonijo in značaj.

Gre za tehniko, ki je občutno manj invazivna v primerjavi s klasičnim permanentnim make-upom. Barva se vnaša s pomočjo posebnega »nožka« samo v prvo plast kože. Ker prodira samo površinsko, sčasoma zbledi, zato je priporočljiva ponovitev tretmaja po letu, letu in pol. Ročna spretnost je za dober rezultat microbladinga bistvenega pomena. Sam tretma je relativno kratek, traja približno 45 minut, sama bolečina pa traja nekje pet minut.

Uporabljene barve so mineralne, torej naravne in ne povzročajo alergij. Za razliko od barv, ki se uporabljajo za klasični permanentni make-up, se te barve s časom ne spreminjajo, niti ne težijo proti rdeči ali modri, temveč samo sčasoma obledijo. Če se barva torej utrudi, je dovolj ponovno prekrivanje.

Glede oblike in barve najprej poslušam želje stranke, nato svetujem, tako da ustrezno rešitev najdemo skupaj, tudi na osnovi tona kože, barve las in potez obraza. Oblika se najprej zariše s svinčnikom, nato pa se uporabi “nožek”, s katerimi se poustvari obliko dlak. Prve tri ali štiri dni je barva precej intenzivna, potem pa zbledi za približno en ton. Lahko pa se zgodi, da kakšen nanos izgubi intenzivnost, kakšna narisana dlaka se lahko izbriše, zato je v ceno vključujena korekcija, ki se jo opravi v času med tremi tedni in tremi meseci, saj nekje tri tedne koža porebuje, da se regenerira.

Danes kot gost sodelujem tudi v različnih lepotnih salonih v severno-vzhodni Italiji.

Prepustite se & Poskrbite zase

Kontaktirajte me, z veseljem bom odgovorila na vaša vprašanja.
KONTAKT